Bedrijfsadministratie: salarisadministratie

Gepost op: 24 juli 2017

Uw salarisadministratie in handen nemen

Salarisadministratie, niet voor iedereen iets om met plezier naar uit te kijken. Vooral met het grote aantal flexwerkers tegenwoordig en de 'octopus-ondernemers', die twee of meer ballen in de lucht moeten houden, kan het even puzzelen zijn. En toch is het erg belangrijk om bij te houden en elke maand het correcte bedrag af te dragen aan de Belastingdienst. Het kan echter allemaal een stuk makkelijker. Hieronder deel ik een aantal tips met u om het werken wat effiënter en lichter te maken. 


Uw salarisadministratie zelf doen of niet?

 

Het is fijn om zelf de touwtjes in handen te nemen. U weet zo dat uw boekhouding gaat zoals u dat wilt, u heeft altijd toegang tot uw gegevens en u bent dan zelf verantwoordelijk voor uw bedrijf. Toch kan het inhuren van een boekhouder ook veel voordelen met zich mee brengen. Op die manier heeft u meer tijd voor uw klanten en producten/diensten.  Als u ervoor kiest de salarisadministratie uit te besteden, dan kan dat bij een boekhouder. U kunt dan kiezen voor een traditionele boekhouder, met wie u persoonlijk afspreekt en een bepaald bedrag per uur betaalt. Zo heeft u meteen iemand waarmee u de administratie face-to-face kunt bespreken, zodat u op de hoogte bent van de financiële mogelijkheden van uw bedrijf.  Ook zijn er online boekhouders, die voor u voor een bepaald bedrag per maand online klaar staan om uw boekhouding te regelen. U houdt dan contact via Skype of e-mail en levert u papierwerk digitaal aan. Vervolgens creëren zij een overzicht wat u online kunt inzien via een app op uw smartphone of de computer.


Scheiding tussen privé en zakelijke salarisadministratie

Zorg ervoor dat u uw privéleven niet betrekt bij uw zakelijke activiteiten, op financieel gebied tenminste. Als u een aparte zakelijke rekening creëert voor uw onderneming is het overzichtelijk en duidelijk wat er op zakelijk gebied uitgaat en binnenkomt. Ook kunt u makkelijk winkelen met uw zakelijke bankpas en weet u op welke producten u eventueel BTW kunt terugvragen. Daarnaast hoeft u ook niet uw privérekeningen zeven jaar lang te bewaren, iets wat wel verplicht is voor uw onderneming. 


Regelmatig bijhouden van uw salarisadministratie

Hoe vaker u voor uw salarisadministratie gaat zitten, hoe minder u in één keer hoeft te doen. Als u elke week even uw administratie op een rijtje zet, heeft u niet aan het einde van de maand een enorme berg. Zo kost het op langer termijn minder tijd. Bovendien is het handig om wekelijks te zien hoe uw bedrijf ervoor staat. Gebruik hiervoor online boekhoudsoftware zodat u overal toegang heeft tot uw administratie.

 

Tip: kijk bij Recura voor een bedrijf waar u als ondernemer onder meer uw salarisadministratie kunt uitbesteden.

Delen

Recente artikelen


Archief

2017